Afbeelding
De bestuursleden (v.l.n.r.) Siep Goedhart, Coby Voorn en Frankie Vos.(Foto: aangeleverd)

Zaanse Regenboog nu officieel stichting

ZAANSTREEK - De Zaanse Regenboog is sinds kort officieel een stichting. Coby Voorn, Frankie Vos en Siep Goedhardt tekenden de benodigde papieren bij de notaris.

,,Mede dankzij de enorme inzet en bevlogenheid van de vrijwilligers en een financiële bijdrage van de gemeente Zaanstad hebben we dit nu kunnen doen, aldus Frankie Vos.

Meer armslag

"We zijn een stichting geworden om meer armslag te krijgen. Bijvoorbeeld door het kunnen organiseren van meer evenementen door het aanvragen van subsidie aanvragen. Zo hebben we het TranScreen Transgender Filmfestival naar Zaandam gehaald. Maar er zijn ook initiatieven om alle actieve LHBTIQ+ clubjes bij elkaar te halen voor een netwerk borrel. Te beginnen met het 50 + café. Ook zijn we bezig met het realiseren van een JEZ jongerentrefpunt."

Opzet

De Zaanse Regenboog komt voort uit het voormalig LHBT Netwerk Zaanstad. De organisatie vindt het belangrijk om seksuele- en genderdiversiteit zichtbaarder te maken in Zaanstad. Het wil een platform zijn voor diverse organisaties en initiatieven die LHBTIQ+ activiteiten organiseren.

De opening van het Zaanse Regenboog Café 50+ vindt zaterdag 19 oktober plaats in café Zaanzicht, Oostzijde 209 in Zaandam. Aanvang 14.30 uur. Entree gratis. Info: dezaanseregenboog@gmail.com of https://dezaanseregenboog.nl, 06 51 29 61 87 (Coby).