Afbeelding
Topsportcentum De Koog. (Foto: Google)

Nelli Cooman sluit Sportcongres af

ZAANSTAD – Als afsluiting van het Zaans Sportcongres houdt de voormalig wereldkampioene op de 60 meter Nelli Cooman op woensdag 16 oktober een monoloog over haar (sport)leven.

Topsportcentrum De Koog is de arena waar sporters als Debby Stam (oud-topvolleybalster) en Jiske Griffioen (paralympisch tennisser) ervaringen en adviezen delen met de Zaanse Sportverenigingen.

Veilig sportklimaat, aangepast sporten en talentontwikkeling zijn onderwerpen die de agenda van veel sportverenigingen bepalen, maar waar geen kant en klare oplossingen voor te leveren zijn. In interactieve workshops geven (sport)professionals handvatten. Tijdens het tweede Zaans Sportcongres ligt de focus op het opdoen van nieuwe indrukken. Proeven, voelen, leren en inzicht verkrijgen aan de hand van de sportquiz, workshops, lezingen en gesprekken. De kick-off wordt gegeven door Ivonne van Tuijl (directeur Sportbedrijf Zaanstad) en wethouder Sport Gerard Slegers.

Workshops

'Normaal doen waar het kan en aangepast als dit nodig is', is het motto van Fonds Gehandicaptensport. In deze Experience workshop wordt getoond welke sportmogelijkheden er zijn voor mensen met een beperking.

Vertrouwenspersoon van GGD Zaanstreek-Waterland, Suscha Bermond geeft informatie over het omgaan met thema's als pesten en ongewenste intimidatie binnen een sportvereniging. Judodocent en ontwikkelaar van een eigen weerbaarheidsmethode Ron van Raaphorst deelt weerbaarheidstips. Het Yvonne van Gennip Talent Fonds en Stichting Topsport Zaanstreek dragen zorg voor de workshop talentontwikkeling en ondersteuning. Zie verder: www.sportbedrijfzaanstad.nl/zaans-sportcongres-2019/