Afbeelding
De Koger Kerk. (Foto: Dirk Karten)

Zincafé Kogerkerk over orgaandonatie

KOOG AAN DE ZAAN - Je organen doneren? Vragen over ervaringen, voorlichting en in gesprek gaan over orgaandonatie? Kom dan vrijdag 11 oktober naar het Zincafé in de Kogerkerk, hoek Verzetstyraat/Raadhuisstraat.

Op 1 juli 2020 treedt een nieuwe wet over orgaandonatie in werking. Die bepaalt dat iedereen boven de 18 na zijn/haar overlijden donor is, tenzij tijdig een andere keus kenbaar is gemaakt. Tijd dus om na te denken en te beslissen over het al dan niet doneren van je organen en/of weefsels na je dood.

Er wordt deze avond voorlichting gegeven. Bijvoorbeeld over hoe de donatie van organen of weefsels in z'n werk gaat en iemand vertelt hoe het is om een orgaan getransplanteerd te krijgen en daarmee te leven. Natuurlijk is er ruim gelegenheid voor vragen en gesprek.

Het is niet bedoeling van dit Zincafé om de aanwezigen over te halen om donor te worden en evenmin om hen daarvan te weerhouden.

Het Zincafé Kogerkerk is een Zaans forum voor opinie en gesprek over vraagstukken op het terrein van zingeving, maatschappij en cultuur. Met dit café wil de Kogerkerkgemeente gelegenheid scheppen om in informele sfeer hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

Aanvang 20.00 uur, kerk open om 19.30 uur. Toegang vrij, wel collecte ter bestrijding van de onkosten. Contactpersoon: Anneke Röhling, 06 – 54716988.