Afbeelding
(Logo: Poelenburg in beweging)

Sporten voor de jeugd in Poelenburg

ZAANSTAD - Kinderen uit de wijk Poelenburg kunnen vanaf eind augustus deelnemen aan gratis sportactiviteiten vanuit het project 'Poelenburg in beweging'. Sportverenigingen en sociaal maatschappelijke instellingen werken in dit project samen, met als doel de jeugd gezond en actief te laten opgroeien.

Gratis kinderen motiveren om meer te bewegen en overgewicht te verminderen

FC Zaandam geeft 6 weken lang op donderdagen voetbaltraining aan de jeugd (6-15). De allerjongste kinderen (3 tot 6) krijgen bij gymvereniging Kracht en Vlugheid iedere maandag gymles. Met het aanbieden van gratis sportactiviteiten motiveert Poelenburg in beweging kinderen om meer te bewegen en overgewicht te verminderen en stemt het sport- en beweegaanbod af op de behoeften van de doelgroepen.

Over Poelenburg in Beweging

Poelenburg in beweging is een samenwerkingsverband waarin Choku Gym, Jeugdteam, GGD Zaanstreek-Waterland, Sociaal Wijkteam, Centrum Jong en Sportbedrijf Zaanstad samenwerken aan een gezonde en actieve jeugd in de Zaanse wijk Poelenburg.

Informatie

Meer informatie over deze en andere initiatieven kijk op de Facebookpagina: poelenburginbeweging.sportimpuls.7 of via poelenburginbeweging@gmail.com.