Doe mee aan de Zaanse Schansloop

ZAANDAM - Hou je van hardlopen en draag je de Zaanstreek een warm hart toe? Doe mee aan de Zaanse Schansloop op zondag 13 oktober. De opbrengst van de loop komt ten goede aan het Zaans Natuur & Milieu Centrum.

Als deelnemer draag je automatisch bij aan het goede doel, de schansloop is een sponsorloop

De Zaanse Schansloop, die wordt georganiseerd door Rotary Wormerveer-Krommenie en Atletiekvereniging AV Zaanland, kent twee afstanden, de vijf en de tien kilometer.

Weide- en polderlandschap

De route gaat door het Zaanse weide- en polderlandschap en voert langs schitterende molens en huisjes. Een ideale loop voor zowel getrainde lopers als voor recreanten en beginners.

Als deelnemer draag je automatisch bij aan het goede doel; de Zaanse Schansloop is namelijk een sponsorloop. De opbrengst van de loop komt dit jaar ten goede van het Zaans Natuur & Milieu Centrum (ZNMC), dat zich bezighoudt met natuur- en milieu-educatie in de Zaanstreek.

Duurzame leefomgeving

Zo beheert het ZNMC de Stadboerderij, de Heemtuin en diverse schooltuinen. Ook organiseert het centrum projecten op het gebied van een duurzame leefomgeving. De Loop voor Hoop die altijd eind augustus georganiseerd werd is komen te vervallen.

Verzekerd zijn van een startbewijs?

Schrijf je nu in via inschrijven.nl. Op zondag 13 oktober klinkt het startschot om 11.00 uur aan Leeghwaterweg in Zaandam voor de 10 km en 11.15 uur voor de 5 km. Na-inschrijving en startbewijs ophalen Sportpark Schanszicht, Diederik Sonoyweg 20 Zaandam.

Meer informatie

Meer weten? Je vindt de laatste nieuwtjes over de Zaanse Schansloop ook op de Facebookpagina: Zaanse schansloop.