Ballonenclown
Ballonenclown "Clown Happy" maakt voor iedereen leuke figuren van ballonnen. (Foto: aangeleverd)

Gezellige dag jaarlijkse braderie Oud Koog

KOOG AAN DE ZAAN - Zaterdag 14 september is het weer zover, tijd voor de jaarlijkse braderie in Koog aan de Zaan. Zoals ieder jaar wordt er weer een gezellige dag van gemaakt met leuke aanbiedingen en promoties op de kramen van diverse Koogse winkeliers.

Op het kerkplein worden de drankjes, wijn, kaas en wereldse hapjes verzorgd door Le Cockelon en het nieuw geopende "Since 1974". Dit is een dochter van Le Cockelon in samenwerking met stichting Rock the Kasbah en zit gevestigd in de oude Honigfabriek, waar vanuit een foodlokaal koks, geholpen door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, heerlijke en bijzondere gerechten uit hun moederland bereiden. Verder staat er van 11.00 tot 16.00 uur een Bungeetrampoline van maar liefst 9,5 meter hoog, waar kinderen en volwassenen tot 75 kg, nadat ze zijn vastgezet in de veiligheidsgordels, naar hartenlust kunnen springen en salto's maken. Tevens wordt er de hele dag gezellige muziek gedraaid door RSK sound.

Op de braderie bij de Koffie-Mok is een klein terras waar u kunt genieten van een heerlijk kopje koffie met wat lekkers erbij. Tegenover de Koffie-mok staat er een springkussen, waar de kinderen op kunnen springen en daarnaast staat, om het muzikaal op te luisteren, Marco Kerkhoven van Disco Inferno met een speciaal omgebouwd meubel, waar hij lekker ouderwets singeltjes op draait.

In de middag van 13.30 tot 15.30 uur loopt ballonenclown "Clown Happy" over de braderie leuke ballonfiguren voor de kinderen te maken. Verder zijn er op de braderie diverse lekkernijen te verkrijgen van onder andere Banketbakkerij de Wijn, de Lekkere Dingen Bakker en de Koffie-mok.

Het programma

10.00 – 17.00 uur         RSK Sound verzorgt muziek op het Kerkplein

10.00 – 17.00 uur         Hapjes en drankjes van Le Cockelon en "Since 1974" op het Kerkplein

11.00 – 16.00 uur         Bungeetrampoline op het Kerkplein

10.00 – 17.00 uur         Disco Inferno verzorgt muziek tegenover de Koffie-mok

10.00 – 16.30 uur         Springkussen (tegenover de Koffie-mok)

13.30 – 15.30 uur         ballonenclown "Clown Happy" over de braderie

Naast de braderie houdt de Kogerkerk, die dag open monumentendag met als thema dit jaar "Plekken van plezier" met onder andere een boekenmarkt. De kerk is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Wilt u zelf een kraam huren voor deze dag dan kunt u terecht bij Organisatieburo Mikki / www.mikki.nl / 0229-244739 / info@mikki.nl