Afbeelding
Janny en Nico Rietveld zijn 65 jaar getrouwd en kregen burgemeester Peter Tange op bezoek. (Foto: Paulina Bos)

Vrolijk briljanten bruidspaar verrast

WORMERLAND - Janny en Nico Rietveld zijn 65 jaar getrouwd. Dat werd zondag 27 oktober uitgebreid gevierd. Afgelopen donderdag werd de feestvreugde vergroot met het bezoek van burgervader Peter Tange. De vier kinderen en aanhang verrasten hun ouders met een gezellige middag in gezelschap van de burgemeester.

Jannetje Smits en Nico Rietveld ontmoeten elkaar bij Vicomte in Zaandam, de banketfabriek bekend van de lange vingers aan de Overtoom. De burgemeester heeft de ingelijste trouwacte mee als cadeau. Hierop staan hun beroepen vermeld. Beiden waren kantoorbediendes. Het paar trouwde in Westzaan.

Nico werd de zwarte panter vanwege zijn prestaties in het doel, bij het eerste elftal van voetbalclub VVZ. Jarenlang is hij ook voorzitter geweest van deze Zaandamse voetbalvereniging. Hij werd erevoorzitter en ontving een lintje voor zijn inzet. Volgens de kinderen belde hij zondagmiddag zelf de krant om verslag te doen. "Soms dikte hij zijn verhalen een beetje aan. Hij had eigenlijk in de PR moeten gaan."

Handel

Janny werd geboren in Baarn en verhuisde met haar ouders mee naar Westzaan. Haar vader vond voor haar een baan als dienstmeisje. Janny wilde verder en doorliep de handelsavondschool en bekwaamde zich verder in steno en administratie. "Toen de kinderen kwamen, stopte ik met werken." Later heeft ze onder meer gewerkt op kantoor van Albert Heijn. Nico was boekhouder, calculator en deed in zijn latere werkjaren de acquisitie voor het bedrijf in installatietechniek Tot+Beers.

Jannie en Nico hebben voor een groot deel in Zaandam gewoond. Bijna vier jaar geleden zijn ze in een aanleunwoning van zorgcentrum Torenerf komen wonen.