Winterwonderland in de Groote Weiver, maar wel met warme handen!
Winterwonderland in de Groote Weiver, maar wel met warme handen! (Stockfoto)

Film en winterwonderland in Groote Weiver

WORMERVEER – Bij De Groote Weiver, Industrieweg 1a in Wormerveer, draait donderdag 19 december de film Jackie Brown. Deze film van Quentin Tarantino komt uit 1997 en duurt 154 minuten.

Stewardess Jackie Brown (Grier) wordt gepakt tijdens het smokkelen van geld voor haar baas, de wapenhandelaar Ordell Robbie (Jackson). Zij krijgt van justitie het aanbod om Robbie te verraden in ruil voor strafvermindering, maar weigert dat aanvankelijk. Samen met Max Cherry (gespeeld door de dit jaar overleden Forster), de man die namens Robbie haar borgsom betaald, beraamt Brown vervolgens een ingewikkeld plan om de politie en de crimineel tegen elkaar uit te spelen en daar een grote som geld aan over te houden.

Inhoud

Het verhaal speelt zich af in de onderwereld van Los Angeles en er klinkt muziek uit lang vervlogen tijden. De film is een bewerking van de roman Rum Punch van Elmore Leonard en de titel verwijst naar de blaxploitation film Foxy Brown uit 1974, waarin Grier ook de hoofdrol had. De deuren openen om 20.00 uur. De film start om 20.30 uur. Entree bedraagt 3 euro.

Winterwonderland

De Groote Weiver wordt op vrijdag 20 december omgetoverd in een Winterwonderland. Dit is hét feest waar alles in thema staat om de winter te vieren. De Groote Weiver is dan van top tot teen versierd in winterse sferen door het organisatie team van Fancyvent. Naast het Glühwein en ouderwetse zopie, treedt er een gekke bluesband op in het café. Er wordt gedanst, gesjanst maar vooral veel plezier gemaakt. Voorafgaand aan het feest is er vanaf 18.00 uur een buurtmaaltijd. Kosten zes euro. Het Winterwonderland begint 20.30 uur. Entree is gratis.