Wie wordt de Zaanse maestro?
Wie wordt de Zaanse maestro? (Foto: aangeleverd)

Fluxus zoekt Zaans dirigeertalent

ZAANSTREEK - Dominic Seldis, het kleurrijke jurylid van tv-programma Maestro, komt op 17 maart naar Zaandam met zijn programma Music, Maestro!. In aanloop naar deze voorstelling organiseren het Zaantheater en FluXus de Zaanse Maestro Workshop.

Iedereen die zin heeft om eens een orkest te dirigeren kan meedoen. Deelnemers krijgen de kans Het Zaans Showorkest te dirigeren. En les te krijgen in het dirigeren. De winnaar treedt op in het programma van Dominic Seldis in het Zaantheater.

Twaalf deelnemers

Hoe werkt het? Je geeft je op vóór 5 januari via info@fluxus.nl. Er is plaats voor maximaal twaalf deelnemers. Na de aanmelding ontvang de deelnemer een lijst met titels van muziekstukken waar er één van moet worden gekozen. Wie hulp wil bij het instuderen, kan in contact komen met een dirigent die les geeft. Op woensdag 26 februari is de eerste ronde. Deze vindt plaats in de repetitieruimte van Het Zaans Showorkest.

De kandidaten dirigeren daar allemaal het stuk van hun keuze en krijgen feedback van een deskundige jury. Vijf kandidaten mogen door naar de tweede ronde. Deze halve finalisten krijgen allemaal één uur gratis les.

Tweede ronde

De tweede ronde vindt plaats op woensdag 11 maart in de Pasveerzaal van FluXus. Deze ronde is toegankelijk voor publiek. Deelnemers kunnen dus verwachten voor een volle zaal te staan!

Na een spannende avond zal er één 'winnaar' uit de bus komen. Hij of zij gaat met de eer naar huis en ontvangt van het Zaantheater twee vrijkaartjes voor de voorstelling van Dominic Seldis. Voor alle deelnemers wordt er na afloop van de voorstelling een meet and greet met Dominic Seldis georganiseerd.

De kosten: Deelname aan de wedstrijd kost € 25,- Een dirigeer les kost € 75 per uur.