Afbeelding
Er is een bijzonder kind geboren... (Foto: Femke Post)

Levend kerstspel Bethlehem in Wormer

WORMER - Bij kerkgebouw De Wijngaard, Dorpsstraat 134a in Wormer, wordt zondag 22 december het evenement Levend Bethlehem 2019 opgevoerd. Het is de tiende keer in successie.

"Het is het begin van onze jaartelling. De markt in Bethlehem is in volle gang en de verkopers doen hun uiterste best om jou van de mooiste waar te voorzien. Er lopen Romeinse soldaten rond. Ze zijn druk in gesprek en praten over de inschrijving, de keizer en het gerucht over een koningskind dat geboren zou zijn. Uitgeputte herders leiden de schapen naar het veld en kijken naar de sterren. Ook een drietal kamelen sloft over het pad. Ze dragen drie wijze en rijke mannen, uitgedost met de mooiste kleding en ze hebben cadeaus mee. Ze wijzen naar de lucht en volgen een schitterende ster. Je bent nieuwsgierig en besluit achter ze aan te lopen. Waar zal de ster naar toe leiden? In de verte is gezang te horen, prachtige engelen zingen een lied en nemen je mee in het eeuwenoude kerstverhaal."

Gratis toegang

De toegang is gratis. Er is koffie, thee, warme chocolademelk, een mini-speurtocht, voor de kinderen en altijd een goed moment een goed gesprek. Bezoekers kunnen ook gezellig meezingen. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom om dit verhaal weer mee te beleven. Het kerstspel buiten wordt gespeeld van 17.00 tot 18.30 uur. Het samen zingen en luisteren in de zaal kan tot 18.30 uur.