Het beroemde Czaar Peterhuisje.
Het beroemde Czaar Peterhuisje. (Foto: Dirk Karten)

Cold Case Moordroute Russische Buurt

ZAANDAM - De Russische Buurt organiseert een Cold Case Moordroute. Het is een puzzeltocht voor jong en oud waarbij je een oude (bedachte) moord moet oplossen. De route loodst je in een uur dwars door de Russische Buurt, beginnend en eindigend bij het station Zaandam.

Meer bekendheid Russische buurt

De puzzelroute was in eerste instantie gemaakt voor de medewerkers van de gemeente Zaanstad om de Russische Buurt meer bekendheid te geven. De route bleek echter zo leuk dat de aanwijzingen langer blijven hangen, tot en met 8 december. En hoewel het vooral leuk is om te doen zijn er ook enkele kleine prijsjes die tussen de inzenders met de beste antwoorden worden verloot.

Slimme app

De route kan je downloaden op www.russischebuurt.nl. Op de route heb je een mobiele telefoon nodig met de app "Zaandam anno 1725". Installeer deze alvast thuis, dan kan je ook vanuit je stoel de app leren kennen en het gebied voorverkennen.

Het Czaar Peterhuisje is een belangrijk onderdeel van de route. Je kan de route daarom alleen doen tijdens de openingstijden van het Czaar Peterhuisje. die zijn van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Inzenden kan tot en met 8 december.