Afbeelding
Grote partij drijfriemen voor de Billiton Mij. Omstreeks 1955. (Foto familie Koster)

Presentatie Historisch Genootschap Wormer

WORMER - Het Historisch Genootschap Wormer houdt zaterdag 23 november in de Stoomhal, Rijstpellerij Pakhuis Hollandia, Pakhuisplein 44 in Wormer de jaarlijkse Genootschapsdag. Tijdens deze dag wordt het jaarboek 2019 gepresenteerd.

In het jaarboek 2019 hebben verschillende auteurs een bijdrage geleverd en treft de lezer artikelen aan als De weverijen van Koster, Tussen Mariahoeve en Dorpsstraat en Tour de Zaan. Marijke Karten schrijft in het jaarboek over de geschiedenis van de ledezetters zoals die haar inspireerde tot het schrijven van het theaterstuk zoals dat in juni 2018 is Jisp is uitgevoerd. Tijdens de Genootschapsdag is tevens een expositie van foto's die in het jaarboek zijn opgenomen.

De presentatie van het jaarboek door René van Maanen is om 11.00 uur. Om 11.30 uur zal Nico Koelemeijer een lezing verzorgen over de Weverij firma Koster. Leden van het Historisch Genootschap kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur het jaarboek 2019 gratis afhalen in de Stoomhal. Ook niet leden zijn van harte welkom.

Afbeelding
Afbeelding