Afbeelding
v.l.n.r. Jerry Jahn, Eric Weer, Paul van den Bergh, Pascha van Hattem en Jamie Bank presenteren de eerste Zaanse Top 500. (Foto: Tessa Meijer)

'Hamvraag is: wie wordt nummer één?'

WORMER – "Wie wordt nummer één? Dat is de hamvraag. Margriet Eshuijs of De Dijk? Hoe dan ook, de eerste editie van de Zaanse Top 500 wordt een echte happening. Lekker luisteren onder het genot van een drankje in een muziekcafé-setting. Andere muziekfans ontmoeten en/of meedoen met de Zaanse pop-quiz, het kan allemaal", vertelt Hans Fiere die de publiciteit van dit bijzondere Zaanse muziekfeest regelt.

Het Wapen van Wormer, Zandweg 34, staat drie dagen in teken van veel muziek, Zaanse artiesten, een heuse pop-quiz en een caféachtige opzet zoals te zien is bij de landelijke Top 2000. Alle mogelijke Zaanse artiesten passeren op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december de revue tijdens de Zaanse Top 500.

Eerste Zaanse Top 500 in Wapen van Wormer

Het idee werd door de gemeente Wormer zo leuk gevonden dat burgemeester Peter Tange de opening verzorgt. Dat doet hij op vrijdag om 10.00 uur waarna Alexander Broussard, frontzanger/pianist) bij The Billy Joel Experience, de favoriete song van de burgemeester ten gehore zal brengen.

Weekend Ochtend Show

,,Het idee komt van Paul van den Bergh. Met zijn bedrijf Music Journey richt zich op het geven van feesten met muziek en videoclips uit de jaren '60, '70, '80 en '90. (https://musicjourney.nl/) Hij ontmoette Jamie Bank, ook groot muziekfan en technicus. Samen vroegen ze zich af bij het luisteren naar de Top 2000 'waarom maken we geen Zaanse variant?'

Het idee groeide uit en is nu concreet gemaakt. Jamie is vrijwilliger bij de ZZBO en betrokken bij Zaanradio. Daar werd het idee voor een Zaanse top 500 samen te stellen omarmd door de dj's van de Weekend Ochtend Show, het zaterdagochtendprogramma op Zaanradio. En dus gaan Eric Weer, Pascha van Hattem, Jerry Jahn en natuurlijk Paul van den Bergh er een drie dagen durend muziekfeest van maken", licht Hans toe.De bundeling van krachten en ervaring zorgt ervoor dat er alle ingrediënten aanwezig zijn om van de Zaanse Top 500 een echt Zaans muziekfeest van te maken.

(Vervolg op pagina 3)