Afbeelding
(Foto: Tessa Meijer)

Ook Zaanse artiesten te gast in studio

(vervolg van voorpagina)

WORMER - Door de contacten van de mannen van de Weekend Ochtend Show zullen er diverse Zaanse artiesten te gast zijn tijdens de uitzenddagen. Er worden namen genoemd van coryfeeën als Wolter Kroes, Margriet Eshuijs, Glenn de Koning, Benjamin van der Logt, One Mike en Ernst van Hartingsveldt.

"Maar ik verwacht ook andere artiesten die spontaan binnen zullen stappen. Vanuit Zaanradio zijn er met heel veel Zaanse muzikanten warme banden", zegt Hans enthousiast. ,,Het wordt een echte happening. Sommige artiesten hebben al toegezegd wat live te gaan zingen. Andere doen mee met de pop-quiz. Er zullen interviews zijn, anekdotes te horen zijn. Het wordt gelijk een Meet & Greet."

Pop-quiz

Publiek is welkom om spontaan binnen te stappen in Het Wapen van Wormer. En ook de kennis testen van Zaanse muziek in de pop-quiz die elke dag wordt gehouden. Waarbij elke dag een mooie prijs te winnen valt: toegangskaarten voor het groot sterren kerstgala. Dat vindt vrijdag 20 december plaats in North Sea Venue Zaandam aan de Hemkade. Met optredens van onder meer good old Lee Towers, Tino Martin, Wolter Kroes en de Snollebollekes.

Namen opgeven

Streekgenoten kunnen de lijst van 500 Zaanse artiesten online samenstellen. Op de facebookpagina www.facebook.com/MJZaanseTop500/ is het mogelijk tien namen van Zaanse artiesten/groepen en nummer door te geven. Deze worden opgenomen in de Zaanse Top 500. "Op dit platform worden ook de laatste nieuwtjes bekend gemaakt. Dus is het slim gelijk de pagina te liken en volgen zodat je op de hoogte blijft", adviseert Hans.

De eerste Zaanse Top 500 wordt uitgezonden op Zaanradio (zie voor frequenties ww.rtvzaanstreek.nl). Deels live. Ook ZaanTV maakt opnamen. Het Top 500 muziekcafé is geopend vrijdag van 10.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur en zondag van 10.00 tot 22.00 uur.