Kunstenares Joanne Zegers aan het werk in haar atelier.
Kunstenares Joanne Zegers aan het werk in haar atelier. (Foto: aangeleverd)

Kunstgeschiedenis en tekenen

WESTZAAN - Het nieuwe cursus seizoen staat alweer voor de deur. Kunstenares Joanne Zegers biedt een aantal cursussen kunstgeschiedenis en tekenen aan bij Stichting Lettergieten.

"Heeft u altijd al meer van moderne kunst willen weten en wilt u zelf leren nadenken over wat kunst kan betekenen? Dan is deze cursus voor u" De cursus begint in de 19e eeuw met een kort overzicht van wat er destijds speelde in de wereld en gaat verder met impressionisme, kubisme, etc.. "Eigenlijk is kunstgeschiedenis een opeenvolging van hoogtepunten en omslagpunten (de zogenaamde 'ismen'), deze staan altijd in het licht van wat we nu weten en denken. Het is ongelofelijk interessant om te leren nadenken over wát we dan denken over kunst, nu en toen het gemaakt werd. Daarbij is de leidraad altijd het kijken naar de kunstwerken zelf. Wat kunnen we terugvinden in de beelden van hoe men toen dacht" aldus Zegers.

U leert uw eigen weg te vinden in de kunstgeschiedenis. Er zijn altijd vele manieren om een geschiedenis te vertellen. Natuurlijk wordt dit verhaal onderbouwd met kennis en interessante feiten. Maar ook met een heleboel vragen. De laatste vraag zal zijn: Bent u anders gaan kijken naar kunst?

De cursus wordt gegeven in blokken van 5 lessen. Het eerste blok start op zondagmiddag 1 september om 14.00 uur. Daarna volgt nog een blok aan het einde van het jaar, welke begint op 17 november, en twee blokken in 2020. De cursus wordt gegeven op het atelier van Joanne Zegers; een fijne werkplek met veel ruimte waar iedereen van harte welkom is. Thee en koffie staat klaar.

Omdat Zegers zelf schildert, al jaren lessen en lezingen geeft en kunstrondleidingen doet, is haar aanpak persoonlijk, licht filosofisch en altijd vol ervaring en kennis. Alle informatie is terug te vinden op www.joannezegers.nl