Een rondje over de Zaandijker Jaarmarkt.
Een rondje over de Zaandijker Jaarmarkt. (Foto: aangeleverd)

Zaandijker Markten 2019

ZAANDIJK - In een historische omgeving wordt zaterdag 17 augustus de Zaandijker Jaarmarkt en zondag 18 augustus de Zaandijker Kaike en Koieremarkt gehouden. Deze markten worden eenmaal per jaar georganiseerd door een club enthousiaste mensen uit het dorp.

Zaterdag vormt de Zaandijker Jaarmarkt een grote winkelstraat met diversiteiten die u in de meeste winkelstraten niet vindt. Bij de marktkraam van de Historische Vereniging Koog Zaandijk kunt het speciaal voor Zaandijk 525 ontworpen Zaandijker kwartetspel kopen. Bij de marktkraam van Zaandijk Leeft kunt u alle informatie krijgen over het feestweekend Zaandijk 525. Het feestweekend dat gevierd wordt van 13 tot 15 september. Tevens kunt speciaal voor het feest ontworpen gadgets, bekers, tasjes, chocolade repen, en loten voor de schilderij verloting kopen.

Neem uw kinderen gerust mee; op de markt vindt u touwtje trek, en een rondje in de draaimolen. Maar ook informatiestands van verenigingen, sieraden, kinderkleding tot de vermaarde poffertjes en broeder.

Het feest gaat op zondag 18 augustus door met de Zaandijker Kaike en Koieremarkt. Vind hier kramen die uitnodigen tot het speuren naar net dat schaaltje of boek waar u al een tijd naar op zoek bent. Daarnaast loopt u de kans de twee vrolijke muzikale dames, de "flageolettes" tegen te komen. Op de diverse terrasjes langs de dijk is het gezellig en u vindt daar vast een aangename plek om mensen te kijken.

Voor informatie over de Zaandijker Markten, www.zaandijkermarkten.nl.

Op zoek naar dat ene schaaltje. Vind het op de Zaandijker Kaike en Koieremarkt.