Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Zaanse Schansloop levert 7.500 euro op

ZAANSTREEK - Eline Langeveld bij de dames en Jeroen Kramer bij de heren zijn de winnaars op de 10 km van de Zaanse Schansloop. De 5 km is gewonnen door Jeske van der Pal bij de dames en bij de heren door Mike de Dood. De uitslagen zijn te vinden op de site van uitslagen.nl.

Ruim 500 lopers stonden zondagmorgen 13 oktober aan de start bij de Enge Wormer voor de elfde Zaanse Schansloop. Het traject ging over twee afstanden. De 5 en de 10 km met een schilderachtige finish op de Zaanse Schans tussen honderden toeristen. De loop werd dit jaar georganiseerd door de Atletiek Vereniging Zaanland in samenwerking met de Rotaryclub Wormerveer-Krommenie.

De hardloopwedstrijd is een officiƫle wedstrijd en tevens een sponsorloop. Vele Zaanse bedrijven en meer dan 500 hardlopers hebben met elkaar het bedrag van 7500 euro bijeen gebracht. De cheque werd door de Rotary uitgereikt aan Paul Laport van het Zaans Natuur- en milieucentrum. Dit centrum gaat het bedrag besteden aan de nieuwbouw van het centrum. Het hardloopevenement werd begeleid door een 25 tal vrijwilligers van de Rotary en de atletiekvereniging.

Afbeelding
Afbeelding