Easyrider, dé zomerhitfilm bij De Groote Weiver

WORMERVEER – Bij De Groote Weiver draait donderdag 1 augustus om 20.30 uur (deur open 20.00 uur en entree 2,50 euro) de film Easy Rider in de zaal. Deze Amerikaanse film van Dennis Hopper bestaat vijftig jaar want hij komt uit 1969.

Billy (Dennis Hopper) en Wyatt (Peter Fonda) verdienen veel geld met de handel in drugs. Als ze een grote slag hebben geslagen, besluiten ze om per motor van Californië naar New Orleans te rijden om daar de Mardi Gras te bezoeken. De reis vormt voor beiden een zoektocht naar persoonlijke vrijheid en de verwezenlijking van hun Americaanse droom.

Het wordt een rit waarbij ze allerlei vogels van diverse pluimage ontmoeten die zich buiten de samenleving ophouden. Nadat Wyatt en Billy voor de grap op de motor deelnemen aan een optocht, belanden ze in de cel waar ze de prettig gestoorde plattelandsadvocaat George (Jack Nicholson) ontmoeten. George krijgt zichzelf en Billy en Wyatt vrij en besluit mee te reizen naar New Orleans. Maar in New Orleans wordt het afwijkende uiterlijk en excentrieke gedrag van de drie niet geaccepteerd.

De film, die voor het luttele bedrag van 400.000 dollar was gemaakt, werd een regelrechte kaskraker. Vernieuwend was de eigentijdse soundtrack met songs van Jimi Hendrix, The Byrds en "Born to be Wild" van Steppenwolf.

De Groote Weiver bevindt zich op Industrieweg 1a in Wormerveer.