Heel Mokum Kookt!: hét foodfestival voor alle Amsterdammers.
Heel Mokum Kookt!: hét foodfestival voor alle Amsterdammers. (Foto: Vincent van den Hoogen)

Foodfestival: Heel Mokum Kookt!

AMSTERDAM - Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte verzorgt zondag 6 oktober voor de tweede keer Heel Mokum Kookt!: hét foodfestival voor alle Amsterdammers. Het festival vindt plaats van 12.00 tot 18.00 uur in het Erasmuspark in Amsterdam-West. Meer dan vijftien verschillende Amsterdamse sociale eetinitiatieven koken hier samen voor de buurt. De entree is gratis en de gerechten zijn relatief laag geprijsd. Iedereen is welkom om aan te schuiven.

Resto VanHarte wil lekker en gezond uit eten gaan bereikbaar maken voor alle mensen in de samenleving. Overal in Nederland worden foodfestivals georganiseerd, maar deze worden door hun opzet en prijzen vaak vooral bezocht door mensen met een goed inkomen. Resto VanHarte wil deze ervaring ook toegankelijk maken voor mensen met een kleinere beurs. Bezoekers met een stadspas met groene stip krijgen vijf gratis consumptiemunten (niet te besteden aan alcohol). Zo is het festival voor alle inwoners van Amsterdam betaalbaar.

Tijdens Heel Mokum Kookt! koken meer dan vijftien sociale eetinitiatieven uit Amsterdam samen voor de buurt. Deelnemers zijn onder andere Eigen Krachtvoer, Cordaan, Philadelphia, Foor Elqaar, Coffee on the roll, Tante Tosti, De Buurtkokkin, Buurtbuik, Buurtkamer de Bestevaer, Resto VanHarte en De Tagerijn. Er zijn verschillende optredens met swingende muziek van toen en nu. Verder zijn er workshops en attracties voor de kinderen zoals springkussen, schmink en knutselen. Kortom, een uitje voor het hele gezin. Meer informatie op www.heelmokumkookt.nl.