Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Julidans 2019

AMSTERDAM - De dansvoorstelling 60 van choreograaf/componist Amos Ben-Tal / OFFprojects gaat dinsdag 2 juli om 19.00 uur in première tijdens het internationale dansfestival Julidans in Theater Bellevue, Leidsekade 90 in Amsterdam. De nieuwe voorstelling is een coproductie van OFFprojects en ICK Amsterdam. Voor 60 bundelen de dansers van beiden gezelschappen de krachten; samen nemen zij het publiek mee in een meditatieve ervaring die stilstaat bij de menselijke beleving van tijd.

Julidans in Theater Bellevue

Eerder creëerde Ben-Tal in 2017 één van de zeven choreografieën voor 7EVEN, een coproductie van Ballet National de Marseille en ICK en de voorstelling TOO WONDERFUL in 2018 als onderdeel van het programma Shortcuts XL van KORZO in Den Haag. De zelfstandige productie 60 van Amos Ben-Tal / OFFprojects is een nieuwe stap en komt voort uit een langer lopend onderzoek over het concept tijd. Eerdere hoofdstukken waren de korte voorstelling 30 en Seconds (2019).

60 doet het publiek stilstaan bij de sociale aspecten en persoonlijke beleving van tijd. In een tijdsbestek van zestig minuten passeren momenten van verstilling, druk, hoop en verlangen waarin niet alleen de structuur maar ook het mysterie van tijd wordt blootgelegd.

OFFprojects van choreograaf en componist Amos Ben-Tal staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Na een aantal succesvolle producties waaronder de voorstelling Howl (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016) in samenwerking met Spinvis, werkt het gezelschap nu met de dansers van ICKAmsterdam.

OFFprojects en ICK Amsterdam initiëren sinds 2018 verschillende samenwerkingsprojecten. ICK Amsterdam, onder leiding van Emio Greco & Pieter C. Scholten, is een platform voor hedendaagse dans in Amsterdam dat internationale dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat met gastkunstenaars en tal van research- en educatieve projecten initieert.

De tweede voorstelling wordt woensdag 3 juli gehouden om 13:00 uur, eveneens in het Theater Bellevue. Kaarten bestellen of meer informatie, zie www.julidans.nl.