De voorstelling De Toverfluit toert door het land.
De voorstelling De Toverfluit toert door het land. (Foto: aangeleverd)

De Toverfluit door de Toneelmakerij en Silbersee (let op zit foto bij)

AMSTERDAM - De Toneelmakerij en Silbersee presenteren De Toverfluit voor de hele familie; een magisch muziektheatersprookje. Ze brengen een eigentijdse versie van Mozarts klassieker Die Zauberflöte.

De Toverfluit Toneelmakerij

Silbersee en de Toneelmakerij bundelen hun krachten in een versie van Mozart waarin klassieke muziek, toneel, beatbox, spoken word en dans samenvloeien tot magisch muziektheater voor de hele gezin.

Wat zou er gebeuren als Mozart met een tijdmachine plotseling in het jaar 2019 terechtkomt? Hij ziet de nieuwe wereld: de veranderde maatschappij, maar ook de nieuwe muzikale middelen die hij tot zijn beschikking heeft. De makers halen De Toverfluit naar de 21e eeuw. Pamina, een gewoon meisje uit het heden en Tamino, een gewone jongen uit de toekomst vinden elkaar ondanks de lichtjaren afstand tussen hen. Ze rebelleren tegen de volwassenen Zon en Nacht, die hun eigen belang doorlopend vooropstellen. Samen met de twee Papageno's besluiten ze de oude orde achter zich te laten.

Silbersee en de Toneelmakerij verzorgen, in samenwerking met Internationaal Theater Amsterdam 31 augustus De Toverfluit-Korendag. (Semi)professionele- en amateurkoren uit Noord-Holland worden uitgenodigd om zich aan te melden voor deze workshopdag. Hier worden lessen in beatboxen, muziektheater en beweging gegeven. Na de workshop krijgt een selectie van elf koren de kans om eenmalig mee te zingen tijdens de voorstelling in de kerstserie in Internationaal Theater Amsterdam. Aanmelden kan via www.amsterdamzingtdetoverfluit.nl.