Pantar is het grootste sociaal werkbedrijf in Amsterdam.
Pantar is het grootste sociaal werkbedrijf in Amsterdam. (Foto:aangeleverd )

Open dag bij Pantar

Amsterdam – Pantar is het grootste sociaal werkbedrijf in Amsterdam en 19 juni waren belangstellenden welkom tijdens de open dag. Familie en vrienden van medewerkers, maar ook verschillende opdrachtgevers, buurtbewoners en andere geĂ¯nteresseerden kwamen een kijkje nemen tijdens deze interactieve middag. "Verrassend om te zien wat hier allemaal wordt gedaan", aldus een enthousiaste buurtbewoner.

Pantar is het grootste leer- en ontwikkelbedrijf in Amsterdam en gelooft dat iedereen waarde heeft en kan werken. Zij biedt werk, begeleiding en aandacht voor ontwikkeling aan ruim 3.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Amsterdam-West en -Noord en Diemen.

Activiteiten

Tijdens de open dag op de locaties in Diemen, Amsterdam-West en Amsterdam-Noord konden de bezoekers meedoen aan allerlei activiteiten en workshops, zoals soep maken, bladblazen en fietsen repareren. Ze konden zelfs meewerken op de veegmachine. "Het is interessant, groot en het is niet per se eenvoudig werk", vertelt een andere bezoeker. "Wij zijn blij met deze opkomst", aldus Pantar-directeur Lex de Boer. "We hebben goed laten zien wat we Amsterdam en Diemen te bieden hebben." Alle werkzaamheden van Pantar zijn op een of andere manier wel voorbij gekomen tijdens de open dag. "Goed om te zien dat bezoekers ook actief meededen met de verschillende workshops. Zo hebben zij zelf kunnen ervaren wat het werk inhoudt." Hij is er zeker van dat er een beter beeld is ontstaan over het waardevolle werk dat de Pantar-medewerkers in en om de stad verrichten.

Vragen

Ook de Pantar-medewerkers vonden het bijzonder om hun werk te laten zien aan zoveel mensen. "Het is enorm leuk om mensen te ontvangen en te kunnen vertellen over mijn werk. Ik heb heel veel vragen kunnen beantwoorden. De bezoekers waren ook echt enthousiast. Dat maakt me trots."

De open dag werd druk bezocht.