De voortuin van Noord wordt versierd met Nederlandse tulpen.
De voortuin van Noord wordt versierd met Nederlandse tulpen. (Foto: Marijke de Gruijter)

Amsterdamse Kerstbomenbos aan de Sixhavenweg

NOORD - 'De Voortuin van Noord' verzorgde afgelopen jaren tussen Meeuwenlaan en het Noord-Hollands Kanaal een tijdelijk bos, aangeplant door en voor Amsterdammers. Binnenkort is het weer zover en dan mogen de overlevende kerstbomen voor een paar weken naar binnen. Ná de kerst mag het bos nog één jaar terugkomen op dezelfde plek, vlak achter Centraal Station, aan de noordzijde van het IJ.

Wie in december een boom adopteert, mag hem in januari komen planten en daarna kan iedereen er een jaar lang van genieten. Fijn dat het kan, want we willen graag laten zien hoe mooi groen en open dit stukje Amsterdam is. Of het zo open en groen zal blijven, wordt dit jaar duidelijk.

Adopteer een boom en maak de stad een beetje groener

Jaarlijks worden honderdduizenden kerstbomen naar Amsterdam gebracht en de meeste eindigen op de composthoop. Niet nodig: als een boom met zorg gekweekt is en goed verzorgd wordt kan hij nóg jaren mee.

In de zomer heb je dan een fijn bos voor de buurt op een plek die anders kaal zou zijn. Met de kerstdagen is het bos leeg. Daar maakt het Kerstbomenbos Amsterdam Noord zich sterk voor. Het begon in 2017 met 44 bomen en afgelopen jaar deden 360 mensen mee die er een kerstboom kwamen planten. Door een samenwerking met Urban Street Forest wordt het leven van de boom ook doorgegeven: voor iedere boom die geplant wordt in het Kerstbomenbos wordt er óók een boom geplant ergens anders op de wereld, waar bomen tekort zijn. Die boom mag zo groot worden als maar kan.

Lees verder op pagina 3.

Afbeelding
Afbeelding