Verkeers-drempels

NOORD - Dura Vermeer Infra legt in opdracht van de gemeente Amsterdam zes verkeersdrempels aan op de Purmerweg vanaf de Ringsloot tot het Purmerplein. Het werk gebeurt 's avonds en 's nachts. De Purmerweg blijft bereikbaar voor alle verkeer. Wel kan er mogelijk geluidsoverlast zijn.

De gemeente brengt de busvriendelijke verkeersdrempels aan ter hoogte van de brug over de Ringsloot, de Hoornsestraat en de Nieuwendammerstraat. In elke rijrichting komt één drempel, zodat het verkeer er niet omheen kan rijden. De drempels verlagen de snelheid van het verkeer bij de zebra's of oversteekplaats, terwijl de bus hier geen hinder van ondervindt. Tijdens de aanleg wordt het asfalt bij de drempels verwijderd. Dit kan mogelijk geluidsoverlast veroorzaken.

Planning

Als het weer het toelaat, zijn er voor het aanbrengen van de drempels drie nachten nodig: 9 december van 19.00 tot 10 december 05.00 uur. 10 december van 19.00 tot 11 december 05.00 uur. en 11 december van 19.00 tot 12 december 05.00 uur. De nacht van 12 december op 13 december staat als reserve ingepland. De Nieuwe Purmerweg en Purmerweg blijft bereikbaar voor alle verkeer. Verkeersregelaars regelen het verkeer rondom de werkzaamheden.