Winst voor meiden van s.v. Kadoelen
Winst voor meiden van s.v. Kadoelen (Foto: )

Zevenklapper s.v. Kadoelen MO17-1 bij s.v. Huizen; 1-7

NOORD - Dit weekend mochten de meiden van Kadoelen het opnemen tegen s.v. Huizen op het prachtige sportcomplex de Wolfskamer.

Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Valstar neemt Kadoelen het initiatief en keepster Tirza weet een schot van Madelief ten koste van een corner onschadelijk te maken. Na 5 minuten is Huizen middels de vrijgelaten Demi gevaarlijk maar haar schot is een makkelijke prooi voor keepster Isabella. Nadat Floor via Huizen-goalie Tirza in het zijnet heeft geschoten is het na 24 minuten toch raak als een als voorzet bedoeld schot van Precious plots bij de 2e paal binnen valt. Daarna gaat het hard. Eerst is het Jiske die een 1-2 aangaat met Floor en haar schot in eerste instantie gestopt ziet door Tirza. In de rebound is het toch Jiske die de 0-2 binnenschiet. In de 33e minuut valt het mooiste doelpunt van de wedstrijd als Elke van de eigen helft de bal inspeelt op Chevarie de bal met een lichaamsbeweging laat lopen waardoor Zorra alleen voor de keepster komt te staan en de bal in de kruising schiet. Huizen is even de kluts kwijt en 3 minuten mag Chevarie door het strafschopgebied slalommen en de 0-4 binnenschieten. Kadoelen is even niet bij de les en doordat de verdediging verkeerd opgesteld staat kan de beste speelster aan Huizen-kant Danique de ruststand op 1-4 bepalen.

In de 2e helft maken Corinda, Dunya en Stephanie hun opwachting.Net als in de eerste helft begint Kadoelen slap en trekt Huizen zich terug op eigen helft. We moeten wachten tot de 62e minuut tot Madelief verkeerd uitverdedigen aan Huizen-kant afstraft 1-5. Drie minuten later heeft keepster Tirza geen antwoord op een afstandschot van 20 meter van Zorra 1-6. Kadoelen krijgt steeds meer ruimte om te voetballen maar alleen Jiske weet het net nog een keer te vinden als ze de rebound na een gestopt schot door keepster Tirza binnenschiet. Zo haalt Kadoelen een eenvoudige overwinning en is het na 4 wedstrijden nog steeds zonder puntverlies.