© Twycer / www.twycer.nl
© Twycer / www.twycer.nl (Foto: Igor Roelofsen)

Expeditie Noordpool in Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Tijdens de herfstvakantie van 19 t/m 27 oktober 2019 zijn er in Het Scheepvaartmuseum, dagelijks leuke en spannende binnen- en buitenactiviteiten voor de hele familie met als thema 'Expeditie Noordpool'. Er is een speciaal kleuterprogramma, een familie-rondleiding en bezoekers kunnen een kijkje nemen aan boord van een echte ijsbreker.

De 'Walvisvinders' is een voorleesavontuur van een half uur voor kleuters vanaf 3 jaar, op een heel geheime plek in het museum. Dagelijks (behalve op 19 en 26 oktober) om 12.00 en 14.00 uur. Op expeditie naar de pool (7+) biedt een avontuurlijke familie-rondleiding o.l.v. een enthousiaste gids door de tentoonstelling 'Strijd om het IJs', langs alles wat je nodig hebt voor een échte expeditie. Dagelijks om 12.45, 13.00, 13.15 en 13.30 uur. Duur ongeveer 30 minuten.

'Op rrrrrr-IJS'

Ga met je koffer op reis door het museum, op allerlei plaatsen vind je dingen die je onderweg nodig hebt. Verzamel ze allemaal en los de ijskoude puzzel op. Lever je antwoord in en maak kans op een leuke prijs. Dagelijks zelf te doen in het museum vanaf 6 jaar.

PoolPanorama

Ben jij weleens in een heel koud land geweest? Alles is er wit, zelfs de wilde dieren en de lucht. In het museum hoor je het spannende, waargebeurde verhaal van de overwintering op Nova Zembla, meer dan 400 jaar geleden. Teken mee aan het magisch grote PoolPanorama. Voor alle leeftijden, dagelijks van 12.00 - 16.00 uur.

Neem een kijkje aan boord van het meer dan honderd jaar oude stoomschip 'Christiaan Brunings'. Dankzij de stoere schepen als deze ijsbreker bleven de Nederlandse waterwegen ook in de koudste winters bevaarbaar. Dagelijks van 10.00 - 16.00 uur, op inloop.

Bezoek de clipper

Op basis van kleinschalige rondleidingen is clipper Stad Amsterdam toegankelijk op 19, 20 en 26 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur. Let op alleen toegang met een geldig legitimatiebewijs.

Beperkt plaats

Alle extra activiteiten zijn gratis met een museumentreebewijs. Kom op tijd want er is beperkt plaats. Aanmelden kan alleen op de dag zelf in het museum. Kijk voor alle activiteiten op: www.hetscheepvaartmuseum.nl/herfstvakantie.

© Twycer / www.twycer.nl