Sneak preview voor stadsdeelraad
Sneak preview voor stadsdeelraad (Foto: HENK ROUGOOR)

Sneak preview nieuwe Bioscoop

Vervolg voorpagina

Saskia Groenewoud: "Tijdens onze wekelijkse vergadering van het dagelijks bestuur, kwam er ineens een roltrap vlak langs het raam zeilen die het bouwterrein op werd gereden. Dat was wel een moment waarop het echt realistisch werd." Voor stadsdeelvoorzitter Berends is de komst van de bioscoop niet alleen bijzonder omdat zij op de eerste rij zit tijdens de bouw. "Toen ik in 2010 als deelraadslid werkte aan de Toekomstvisie Noord was één punt heel duidelijk: Noord wil een bioscoop. Dat dit gebouw er nu staat vind ik zo leuk. De stad is hier blij mee en je voelt dat dit het begin is van een energiek plein."
Voor het Belgische Euroscoop is deze bioscoop de vierde locatie in Nederland. Euroscoop zag de ontwikkelingen in Amsterdam-Noord en wilde daar aan bijdragen met hun aanbod. Groenewoud is daar blij mee. "De opening van Euroscoop is een economische impuls voor dit hele gebied. Vanuit de metro of de regiobus loop je straks zo de bioscoop in. Ik verwacht veel publiek, ook uit de regio ten noorden van Amsterdam, dat hiernaartoe komt." Haar collega Lagendijk vult aan: "Het mooie aan een bioscoop op deze plek is dat iedereen elkaar hier tegenkomt; kinderen, jeugd, volwassenen en ouderen. Het Buikslotermeerplein wordt een sociale ontmoetingsplek waar van alles gebeurt."

Opening

Aan de inrichting van de openbare ruimte bij de bioscoop wordt de komende maanden nog hard gewerkt. Maandag 25 november draait de eerste film in Euroscoop. "Mensen in Noord hebben al in hun agenda gepland dat ze met kerst hier naar de bioscoop kunnen." vertelt stadsdeelvoorzitter Berends. Nog zeven weken wachten, dan is iedereen welkom in de prachtige nieuwe bioscoop.