Pianoconcert René van Sluis

AMSTERDAM - Concertpianist René van Sluis treedt zondag 31 maart om 15.00 uur op in het Ramses Shaffy Huis. Van Sluis, die na een mooie en succesvolle zangcarrière op het podium is teruggekeerd als concertpianist, speelt er die middag zijn programma 'Weemoed en Verstilling' met werken van Chopin, Schumann en Brahms.

René van Sluis is afkomstig uit de Zaanstreek. Op 11-jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein. Na zijn pianostudies bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam, studeerde hij, aangemoedigd door zangpedagoge Maartje Kliffen, solo zang aan het Conservatorium van Arnhem bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij bij de zangpedagogen Bernard Kruysen, Coby Riemersma, Cristina Deutekom (operarepertoire) in Noord-Holland en professor Dr Jozef Metternich in Keulen.

Zijn zangcarrière heeft hem op de grootste podia in Europa gebracht: Keulen, Londen, Birmingham, Antwerpen, Brussel, Luik, de Scala van Milaan en herhaaldelijk in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam.

Hij heeft concerten gegeven in zowel oratoria en opera's en vooral liederenrecitals waarvoor hij een grote liefde heeft (Schubert, Schumann, Brahms en Duparc), en waarbij hij regelmatig begeleid werd door pianiste Eva Scholtens. Na het afsluiten van zijn zangcarrière heeft hij zich opnieuw gericht op de pianostudie.

Kaarten kosten 10 euro aan de zaal, 5 euro voor jongeren tot 12 jaar. Ramses Shaffy Huis, Piet Heinkade 231. Voor meer informatie www.renevansluis.nl.