Geniet van een hele serie gratis lunchconcerten in de Burgerzaal van het stadsloket in Noord.
Geniet van een hele serie gratis lunchconcerten in de Burgerzaal van het stadsloket in Noord. (Foto: aangeleverd Gemeente Amsterdam)

Gratis lunchconcerten stadsloket Noord

NOORD - Woensdag 20 november is het eerst volgende lunchconcert in de serie gratis lunchconcerten. Elke derde woensdag van de maand tot en met mei 2020 zijn er lunchconcerten in de Burgerzaal van het stadsloket in Noord. Vanaf 12.00 uur is de inloop en om 12.30 uur begint het lunchconcert en duurt tot 13.15 uur. De toegang is gratis.

Strijktrio Europa

De naam Strijktrio Europa is geïnspireerd op de Griekse mythe van de Fenicische prins Europa. Europa werd ontvoerd door oppergod Zeus en was de moeder van Minos, koning van Kreta. Minos staat voor de Minoïsche cultuur, de oudste bekende beschaving ion het werelddeel Europa. Het continent Europa met zijn eindeloze kunsten waar de zon ondergaat, ook wel genoemd 'Het Avondland' is de plek waar wij wonen, waar wij ons verbonden voelen en van waaruit wij de wereld bereizen.

Strijktrio Europa bestaat uit Marieke de Bruijn (viool), Mark Mulder (altviool) en Jozien Jansen (cello).

Dagen van de lunchconcerten: woensdag 20 november, woensdag 18 december, woensdag 15 januari, woensdag 19 februari, woensdag 18 maart, woensdag 15 april en woensdag 20 mei.

Allen te zien in de Burgerzaal; Buikslotermeerplein 2000 van 12.30 tot 13.15 uur.

De programmering

De programmering van de lunchconcerten in het Stadsloket Noord vindt u op de site van Barokensemble Eiklinde.