FlexBieb en OBA werken voortaan samen

AMSTERDAM - FlexBieb op IJburg en de OBA gaan samenwerken. Deze twee organisaties zetten zich voortaan samen in voor meer gemeenschapszin en persoonlijke ontwikkeling op IJburg en Zeeburgereiland. De start van deze samenwerking wordt op maandag 6 mei in de FlexBieb gevierd met bewoners en mensen uit het netwerk.

OBA-directeur Martin Berendse vertelt aan de hand van het jubileumboek 'Amsterdammers en hun bibliotheek' over de geschiedenis van honderd jaar OBA en hoe de OBA meegaat met de tijdsgeest. Andere sprekers zijn Joris Vermeulen, initiatiefnemer van FlexBieb en Ellen Weers, participatiemakelaar van stadsdeel Oost. Zij was vanuit de lokale overheid betrokken bij de start van de FlexBieb.

Inhoud samenwerking

OBA en FlexBieb gaan hun aanbod voor volwassenen verbreden en verdiepen. De collectie boeken in FlexBieb wordt aangevuld met OBA-collectie en het aanbod van culturele en educatieve activiteiten breidt uit. Door deze samenwerking kunnen inwoners van IJburg en Zeeburgereiland nog meer samen leren en lezen.

De uitbouw van samenwerkingen in en met de buurten van Amsterdam is een belangrijke ontwikkeling voor de OBA. Martin Berendse: "We willen bijdragen aan een inclusieve, betrokken stad, waar iedereen gelijke kansen heeft en volledig deel kan nemen aan het maatschappelijke leven. We doen dat inmiddels samen met educatieve, maatschappelijke en culturele organisaties. De samenwerking met FlexBieb is hier een mooi voorbeeld van."

Joris Vermeulen, initiatiefnemer van FlexBieb: "Sinds de komst van de OBA naar IJburg, zo'n vijf jaar geleden, hebben we af en toe op projectbasis samengewerkt. Dat die samenwerking nu vaste vormen aanneemt sluit naadloos aan op ons motto 'Ont-moeten, delen, versterken'."

De bijeenkomst vindt plaats vanaf 20.00 uur in de FlexBieb, Talbotstraat 46. Aanmelden kan via een mail naar: ijburg@flexbieb.nl.