Hillie de Lange en Paul Scheerder (Voedselbank Amsterdam-Noord) werden ontvangen bij Douwe Egberts.
Hillie de Lange en Paul Scheerder (Voedselbank Amsterdam-Noord) werden ontvangen bij Douwe Egberts. (Foto: Diederik van der Laan)

Hartverwarmende actie Voedselbank in Noord

NOORD - 'Even samen een bakje koffie doen' is voor veel mensen een dagelijks fijn moment. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met oog op de feestdagen heeft een doortastende vrijwilligster, Hillie de Lange, maar liefst 117.000 D.E waardepunten ingezameld. Doel: koffie voor de feestdagen voor de voedselbank in haar wijk, Amsterdam-Noord.

Hillie de Lange en Paul Scheerder (Voedselbank Amsterdam-Noord) werden ontvangen bij Douwe Egberts 'thuis', in Utrecht, om de D.E waardepunten over te dragen. Hillie werd bedankt door Mariken Kimmels, marketing director Jacobs Douwe Egberts Nederland. "In deze tijd waarin mensen steeds meer langs elkaar heen leven, zijn dit soort acties extra waardevol. Ik vind het een hele prestatie wat u voor elkaar heeft gekregen. U heeft zich belangeloos en in eigen tijd ingezet voor een ander. Daarmee kunnen meer mensen toch genieten van een kopje koffie met familie of vrienden. En dat is extra fijn tijdens de feestdagen. Daarom steunen wij deze actie graag!"

Voor Hillie was het de tweede keer dat zij zoveel waardepunten inzamelde. Ook vorig jaar wist zij op die manier Douwe Egberts-koffie met de feestdagen in de voedselpakketten van Amsterdam-Noord te krijgen. Hillie: "Dat is dankzij de vele mensen die hun waardepunten doneerden. Ik vond het heel leuk om te doen!'

Inzameling

Deze maand is ook de jaarlijkse landelijke inzameling van D.E waardepunten, georganiseerd door Voedselbanken Nederland en Lionsclubs Nederland. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt 'afgeschreven'. Het is de achtste keer dat de landelijke inzameling plaatsvindt, inmiddels een ware traditie.