Deverwijderde speeltoestellen in De Banne
Deverwijderde speeltoestellen in De Banne (Foto: aangeleverd)

Verwijdering speeltoestellen in De Banne

DE BANNE - In opdracht van de gemeente heeft een aannemer onlangs twee speeltoestellen verwijderd. Bij inspectie bleken deze toestellen onveilig gebleken. Het gaat om de wip op Masthof en om het grote houten klimtoestel op het Koopvaardersplantsoen.

Speeltuin aan de Tjalkstraat tijdelijk alternatief

Het is helaas niet mogelijk om tijdelijk een ander klimtoestel op het Koopvaardersplantsoen te plaatsen. Als alternatief kunnen ouders en kinderen gebruik maken van de nieuwe speeltuin aan de Tjalkstraat. Hier staat een groot houten klimtoestel, er zijn banken en er staan picknicktafels.

Kiezen speeltoestellen

Na de zomervakantie krijgt het Koopvaardersplantsoen een grote opknapbeurt. In het vernieuwde plantsoen komen twee nieuwe speelplekken. Alle bewoners van De Banne kunnen hiervoor op www.amsterdam/spelenindebanne de nieuwe speeltoestellen kiezen. Dat kan tot 16 augustus. De nieuwe toestellen worden bij de opknapbeurt geplaatst. Er kan daarna weer fijn in het plantsoen worden gespeeld.

Vernieuwing Koopvaardersplantsoen

In september starten de werkzaamheden voor de vernieuwing van het Koopvaardersplantsoen. Het plantsoen wordt een plek om lekker te sporten, spelen en ontspannen.

In het nieuwe Koopvaardersplantsoen blijven de grote bomen staan. Planten en struiken hebben we weggehaald. Zo wordt het nieuwe plantsoen open en overzichtelijk. Nieuwe paden zorgen voor logische verbindingen in en om het plantsoen. Door de nieuwe planten en struiken, blijft het plantsoen het hele jaar groen.

Nieuw ontwerp

Het ontwerp van het nieuwe plantsoen hebben we samen met de buurt gemaakt. In het plantsoen leggen we twee speelplekken aan: voor kinderen van 0 tot 4 jaar en voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor de oudere kinderen plaatsen we fitnessrekken en balken. Het midden van het plantsoen wordt een waterplein en de ontmoetingsplek voor jong en oud. Hier kunnen kinderen met water spelen. De moestuin blijft bestaan, maar de indeling wordt iets anders.

Nieuwe bomen

Voor de herinrichting worden negenenvijftig struikachtige bomen gekapt, vooral meidoorns en hulsten. Ook staan er zeven bomen op plekken waar het fietspad breder wordt, een gasleiding komt of waar een nieuw wandelpad komt. Drie grotere bomen zijn ernstig ziek of dood. Tot slot is er een jonge boom die een aantal meter verplaatst wordt. Begin maart start de kap en het verplanten. Voor de gekapte bomen komen nieuwe bomen met dezelfde waarde terug.

Vragen

Vragen over de herinrichting van het Koopvaardersplantsoen kunt u stellen aan het projectteam via: koopvaardersplantsoen-herinrichting@amsterdam.nl.

Nieuw ontwerp Koopvaardersplantsoen