Henk Veen exposeert in Amstelveen

AMSTERDAM-NOORD - Kunstenaar Henk Veen, die wekelijks voor deze krant een sportprent maakt, exposeert in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen tot eind september met 32 van zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen.

Vrolijk en kleurrijk

De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach kan gebruiken, zoals deze maanden in het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.

Zo'n vier jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Na een periode van revalidatie, heeft hij moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden.

Humor en een lach nodig

Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten.