Nielson bij het vakantiekamp van Stichting de Ster.
Nielson bij het vakantiekamp van Stichting de Ster. (Foto: Fleur Termijtelen)

Nielson helpt jongeren met ontwikkeling & zelfvertrouwen

AMSTERDAM - Zanger Nielson helpt mee aan het vergroten van het zelfvertrouwen van jongeren die dagelijks last hebben van onzekerheid. Dit weekend bezocht Nielson 'Stay Strong', één van de vakantiekampen van Stichting De Ster, waar kinderen komen die een steuntje in de rug nodig hebben op het gebied van zelfvertrouwen.

"Nielson? Bij ons op kamp? Ga ik hem dan ook echt ontmoeten??"

"Nielson? Bij ons op kamp? Ga ik hem dan ook echt ontmoeten??" vroegen de 31 jongeren zich vanochtend af toen zij hoorden dat hij langs zou komen. Alsof 'op kamp gaan' niet sowieso al super spannend is, de enige echte Nielson ontmoeten is ook een dingetje. Zeker voor deze jongeren. Nielson heeft in zijn drukke schema tijd gemaakt voor een bezoek aan dit bijzondere kamp. Al enige jaren is hij zeer gecharmeerd van de positieve aanpak en de verbluffende resultaten van De Ster en draagt hij deze stichting dan ook een warm hart toe.

Ook Nielson was onzeker

Nielson wilde dit weekend met de jongeren in gesprek gaan. Waar lopen jullie tegenaan? Wat zijn voor jullie lastige situaties? Waar zijn jullie onzeker over? Vol interesse hoorde hij de verhalen aan van de jongeren. Open en puur als hij is, vertelde Nielson ook over zijn eigen onzekerheden, met name die van zijn jeugd. "Ik herinner me mijn middelbare schooltijd niet als een leuke, maar vooral als een lastige periode. Als ik erop terugkijk zie ik hoeveel leuker het had kunnen zijn als ik me minder bezig had gehouden met mijn persoonlijke onzekerheden. Dat je op de middelbare school bezig bent met wat anderen van je vinden is onvermijdelijk, maar ik denk dat het helpt als je onthoudt dat iedereen onzeker is over iets op die leeftijd. Als je weet dat je daarin geen uitzondering bent, is de stap om contact met anderen te maken een stukje kleiner."

Ook zei hij tegen de jongeren dat hij ze enorm waardeerde en dat hij het zo knap vond dat deze groep zich op deze leeftijd al bezig hield met dergelijke thema's, om ze sterker en zelfverzekerder de toekomst tegemoet te laten gaan! Als deze kampen in zijn jeugd al bestaan hadden, had hij het wel geweten… "We wisten dat er een special guest zou komen op kamp, maar dat het Nielson was, had ik nooooit verwacht! Ik heb zoveel van hem geleerd en hij was zo open en luisterde ontzettend goed naar ons allemaal. Ik had nooit gedacht dat hij ook onzeker is geweest. Ik heb hiervan geleerd dat er heel veel te veranderen is en dat je je eigen gevoel en dromen moet volgen. Dan komt het goed." (Simon, 15 jaar)