Installatie Landing Strip op de Y-helling te NDSM-werf,
Installatie Landing Strip op de Y-helling te NDSM-werf, (Foto: Willem de Haan)

Afsluiting kunstproject Willem de Haan op NDSM-werf

AMSTERDAM - "Tandenborstel, oortjes, schone sokken, paspoort? Check! De wekker voor de eerste trein naar het vliegveld is gezet, maar dan... flight cancelled. Dus terug naar huis."

Op de absurdistische kunstinstallatie Landingstrip van Willem de Haan op de Y-helling van de NDSM-werf, presenteert de kunstenaar een afsluitend tableau-vivant. Met een humoristisch performance toont Willem dat hoe hard hij ook zijn best doet, sommige dingen buiten zijn macht liggen. Want wanneer kun je niet anders dan je aan het lot overgeven? En wat brengt dat lot met zich mee? Multidisciplinair kunstenaar Willem de Haan benadert serieuze vraagstukken op een cartooneske, sculpturale en soms lachwekkende manier, om hiermee een ode te brengen aan een bepaald object, onderwerp of situatie.

Met de site-specifieke installatie Landingstrip brengt hij een eerbetoon aan de uitzonderlijk ruimtelijke omgeving van de monumentale NDSM-werf en creƫert hij een vervreemdende situatie, waarbij de grenzen tussen script en werkelijkheid vervagen. De installatie Landing Strip is onderdeel van het overkoepelende project Airport Noord en is een verlengstuk van de fictieve Departure Lounge, die Willem de Haan samen met Kamagurka opende bij galerie Patty Morgan.

De Departure Lounge is daar nog t/m zaterdag 24 augustus op afspraak te bezoeken. Praktische informatie Naam: Cancelled | A performance by Willem de Haan Locatie: Y-Helling op de NDSM-werf Datum: woensdag 14 augustus Tijd: van 17:00 tot 17:30 uur Meer informatie: https://www.ndsm.nl/event/cancelled-a-performance-by-willem-de-haan/ Landing Strip is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK.