AMSTERDAM - Van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 25 augustus 2019 kunnen kinderen bij Optimist on Tour gratis kennismaken met verschillende watersporten tijdens de Amsterdamse Waterspelen op het Amsterdamse Marineterrein. Daarnaast gaan zij als echte professoren aan de slag in het Optimist on Tour Laboratorium.

Gratis kennismaken met watersport

Met eenvoudige proefjes leren kinderen spelenderwijs van alles over water. Samen met de Amsterdamse Waterspelen organiseert het Watersportverbond Optimist on Tour op deze unieke locatie. Kinderen kunnen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, online of ter plekke inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Er wordt gestart met een theorieles op de kant waarna ze vervolgens zelf achter het roer van een Optimist gaan. Daarnaast kunnen er ook andere watersporten gedaan worden zoals kanovaren, suppen of rennen in de aquaroller. Plezier op het water gegarandeerd volgens de organisatie van de Amsterdamse Waterspelen: "Samen bezig zijn op het water, wie wil dat nou niet? Met Optimist on Tour willen we alle Amsterdamse kinderen tijdens de Amsterdamse Waterspelen drie onvergetelijke dagen op het Marineterrein bezorgen!"

Optimist on Tour Laboratorium

Naast alles wat de kinderen op het water kunnen leren is er ook het Optimist on Tour Laboratorium waar van alles over water wordt bijgebracht. Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: "Naast het kennismaken met watersporten, staat bij het Watersportverbond ook het educatieve aspect centraal. Bij het Optimist on Tour Laboratorium kunnen kinderen allerlei proefjes doen. Zo leren ze op een speelse manier wat er allemaal te vinden is en waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is."