Too Good To Go gaat het probleem aan met de verspilling van voedsel.
Too Good To Go gaat het probleem aan met de verspilling van voedsel. (Foto: Daniel Santamaria)

Amsterdammers redden 250.000 maaltijden met anti-verspillingsapp

Amsterdammers redden 250.000 maaltijden

AMSTERDAM - Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Steeds meer ondernemers zoeken naar manieren om voedselverspilling te voorkomen.

Alleen al in Amsterdam kiezen 400 winkels voor een samenwerking met Too Good To Go. Door samen te werken met de anti-verspillingsapp is vandaag de 250.000ste maaltijd gered in de hoofdstad. Dat zijn 250.000 maaltijden die sinds januari 2018 op een bord zijn beland in plaats van in de vuilnisbak. In heel Nederland zijn via de app al 1,5 miljoen maaltijden gered van het weggooien. Winst voor het milieu, ondernemers en consumenten.

App effectief

Anti-verspillingsapp Too Good To Go helpt sinds januari 2018 ondernemers die iets willen doen tegen voedselverspilling. Restaurants, supermarkten, bakkerijen, hotels en andere winkels verkopen hun dagelijkse overschotten via de app voor een verlaagde prijs aan consumenten. Hierdoor belanden nog perfect eetbare producten op een bord in plaats van in de vuilnisbak en wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt. Too Good To Go heeft inmiddels een landelijke community van 1 miljoen geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2.500 aangesloten locaties terechtkunnen om een 'Magic Box' te redden. Wat je krijgt bij een locatie is afhankelijk van wat er die dag overblijft. De naam 'Magic Box' zegt het al: iedere maaltijd is een verrassing. Vorige week publiceerde Wageningen University & Research het rapport 'The Impact of Too Good To Go' waaruit blijkt dat de kopers van een Magic Box ongeveer 90% van de inhoud daadwerkelijk consumeren. Daarmee geven de onderzoekers aan dat Too Good To Go een bewezen effectief instrument is in de strijd tegen voedselverspilling.

Eten redden

Door heel de stad kunnen maaltijden gered worden. Voor een overheerlijk diner, lunch, brunch of een tussendoortje staan er locaties in de app. Je redt bijvoorbeeld een maaltijd bij de volgende locaties:

Hotel Sofitel, Legend the Grand, Vlaamsch Broodhuys, Coop supermarkten, Juice Brothers, Wagamama en Makro.