Met de 13 kWh accu kan rond de 50 kilometer puur elektrisch worden gereden
Met de 13 kWh accu kan rond de 50 kilometer puur elektrisch worden gereden (Foto: aangeleverd)

Seat Tarraco FR ook als plug-in hybride

REGIO - SEAT breidt Tarraco-range uit met plug-in hybridetechnologie met sportieve FR-uitrusting. De PHEV heeft een elektrisch bereik van meer dan 50 kilometer en een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km.

Toch beschikt de Tarraco FR PHEV - de eerste plug-in hybride binnen het modelprogramma van Seat - over een gecombineerd vermogen van maar liefst 180 kW/245 pk en is daarmee de krachtigste Tarraco tot dusver. De aandrijflijn bestaat uit een 1,4-liter TSI benzinemotor met 110 kW/150 pk, gekoppeld aan een 85 kW/116 pk sterke elektromotor en een 13 kWh lithium-ion accu. Hiermee haalt deze Tarraco een top van 217 km/uur en sprint van 0 naar 100 km/uur in slechts 7,4 seconden.

Sportief

De FR uitrusting maakt de plug-in Tarraco tot een sportieve auto met onder meer standaard bredere wielkasten, sportieve achterspoiler en 19-inch lichtmetalen wielen. In het interieur is de Tarraco FR onder andere voorzien van elektrische sportstoelen met geheugenfunctie (voor de bestuurder), aluminium pedalen en een nieuw sportstuurwiel met FR-logo.

Productie

De Tarraco FR PHEV zal op de IAA in Frankfurt debuteren, maar gaat pas in de loop volgend jaar in productie.