Van de nieuwe Juke zijn de scherpe kantjes wel wat af.
Van de nieuwe Juke zijn de scherpe kantjes wel wat af. (Foto: Christian Colmenero Martín / Zona IV Producciones)

Nissan Juke zet veiligheid voorop

REGIO - Eind november staat de nieuwe Nissan Juke bij de dealer in de showroom. Die zal worden aangedreven door een compacte en lichte DIG-T 117 turbobenzinemotor en is te koop vanaf 23.990 euro (Visia). De extra luxueuze Premiere Edition is tijdelijk verkrijgbaar voor 27.990 euro.

De DIG-T 117 turbo-benzinemotor heeft een cilinderinhoud van 1,0 liter en telt drie cilinders. Hij is goed voor 86 kW/117 pk en 180 Nm aan trekkracht. Een handgeschakelde zesbak is standaard, maar voor het eerst is de Juke ook met een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling (DCT) leverbaar.

Veiligheid begint een steeds belangrijker item te worden en daarom levert Nissan de Juke met geavanceerde assistentiesystemen en infotainmentopties die rijden veiliger, eenvoudiger en plezieriger maken. De veiligheidssystemen aan boord zijn onder meer Emergency Braking met voetgangers- en fietsersherkenning, Intelligent Speed Assist met Traffic Sign Recognition, Intelligent Lane Intervention, Rear Cross Traffic Alert en Blind Spot Intervention, terwijl de Blind Spot Intervention een primeur is in dit segment. Daarnaast kunnen Juke-rijders profiteren van de geavanceerde ProPILOT-technologie.

Het geavanceerde infotainmentsysteem biedt moeiteloze integratie van smartphones, wifi in de auto (beschikbaar vanaf begin 2020) en de NissanConnect Services-app. Met de app kan de eigenaar op afstand bijvoorbeeld controleren of zijn Juke op slot staat.