v.l.n.r. Hermen Kooy, Jan Breedijk en Willem Hoeve, op de inzet Henk Spekkels die helaas niet aanwezig kon zijn.
v.l.n.r. Hermen Kooy, Jan Breedijk en Willem Hoeve, op de inzet Henk Spekkels die helaas niet aanwezig kon zijn. (Foto: aangeleverd)

HBOK eert haar Gouden Leden

NOORD - In de rust van de met 2-0 gewonnen wedstrijd HBOK-ZCFC werd afgelopen zaterdag aandacht geschonken aan enkele bijzondere leden. Leden met een 50-jarig lidmaatschap van de voetbal vereniging HBOK uit Zunderdorp. 50 jaar lid zijn van een vereniging, dat kan tegenwoordig toch als een unicum worden omschreven.

In het 'Klompenhok' (Bestuurskamer en Sponsorhome van HBOK) werden de gouden leden ontvangen door de voorzitter Rikus de Lange, het bestuur en vele vrijwilligers. Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen januari werden de gouden leden al in het zonnetje gezet, maar nu was het officieel met de uitreiking van de Gouden Klomp. Willem Hoeve, Jan Breedijk, Henk Spekkels en Hermen Kooy zijn dus leden van het eerste uur en allen lid geworden in de jaren `60. Deze leden hebben in het verleden hun steentje bijgedragen aan de opbouw en het voortbestaan van de toch wel uniek te noemen vereniging uit Landelijk-Noord. Het ene lid wat meer dan de ander, maar de Groen-Witte liefde was en is onvoorwaardelijk. Zo heeft Hermen Kooy (zoon van medeoprichter Gerrit Kooy) zich jarenlang ingezet bij de productie van het zo mooie clubblad, die door de digitale wereld helaas ten onder is gegaan. Ook Henk Spekkels was voor de verspreiding van het clubblad via de voormalige PTT, zeer nauw betrokken bij de v.v. HBOK. Willem Hoeve heeft in de jaren 60/70 op een redelijk niveau gevoetbald en is HBOK altijd trouw gebleven en dus nog steeds lid van de vereniging. Jan Breedijk is door de jaren heen altijd een steun geweest voor de vereniging. Als er wat gedaan moest worden aan gebouwen of bíjvoorbeeld onderhoud, dan staat Jan paraat. Nog steeds is Jan actief als vrijwilliger en helpt waar nodig met onderhoud. Tevens ondersteunt hij de 'Grassmaster' Fran Braspenning met het onderhoud van het hoofdveld, wat na jaren kwakkelen tegenwoordig meer weg heeft van een gazon. Ook op allerlei andere gebieden hebben deze mensen zich jarenlang ingezet.