Meer dan 500 vrijwilligers gezocht

AMSTERDAM - Een maand lang, 65 projecten en meer dan 500 vrijwilligers zijn er nodig om ruim 1000 mensen te helpen. Serve the City is voor december op zoek naar 500 helden.

Liefde delen en een lichtpuntje zijn in andermans leven

Serve the City biedt in december een gevarieerd programma voor iedereen die in Amsterdam de handen uit de mouwen wilt steken. Ouderen, verstandelijk beperkten, daklozen of kinderen, wie men ook wil helpen, iedereen kan en mag meedoen.De maand december staat voor velen in het teken van cadeautjes, gezelligheid en samenzijn met familie. Helaas voelen veel mensen in Amsterdam zich eenzaam rondom de feestdagen. Daarom organiseert Serve the City projecten om liefde met anderen te delen en een lichtpuntje te zijn in andermans leven. De projecten zijn erg gevarieerd. Mensen kunnen bijvoorbeeld aan de slag met een praktisch project bij een opvanghuis voor vluchtelingen of helpen met kerststukjes maken voor ouderen. Muzikaal of zangtalent? Dan is kerstliedjes zingen in het ziekenhuis misschien een geschikt project. Ook op eerste kerstdag en oudejaarsdag kan men het verschil maken door zich in te zetten als vrijwilliger. Er is heel veel keuze zodat iedereen iets vindt dat bij hem of haar past. Voor wie echt niet kan kiezen: er zijn ook nog fotografen en verslaggevers nodig die langs alle projecten gaan.

Serve the City is een vrijwilligersbeweging die zich op een vernieuwende en concrete manier sterk maakt voor Amsterdam. Serve the City inspireert, mobiliseert en activeert mensen tot het verrichten van vrijwilligerswerk. Een overzicht van de projecten is te vinden op www.500heroes.nl