Tijdelijk geen bebouwing Minervahaven en Sloterdijk Noord

NOORD - In 2019 heeft het college door de enorme druk op de woningmarkt, opdracht gegeven om te onderzoeken of het mogelijk is om binnen Haven-Stad de bouw van ongeveer 10.000 woningen 4 tot 7 jaar naar voren te halen. Het gaat vooral om de deelgebieden Minervahaven Zuid en Sloterdijk I Noord.

In afwachting van het besluit over de versnelde woningbouw in Haven-Stad, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020, staan we geen nieuwe bebouwing toe. Dit om te voorkomen dat er in de toekomst geen ruimte meer is voor woningen.

Minervahaven Zuid

Voor de Minervahaven betekent dit dat er geen ruimte meer is voor het toevoegen van (creatieve) bedrijven. Ondanks de interesse werkt het stadsdeel niet mee aan nieuwe initiatieven totdat duidelijk is of er versneld woningbouw kan worden toegevoegd.

Sloterdijk I Noord

Ook in Sloterdijk I Noord zijn er initiatiefnemers die naast de huidige bedrijven verschillende soorten nieuwe bebouwing willen toevoegen. Sloterdijk I Noord, maakt ook deel uit van de afspraak waardoor tot 2029 nog geen woningbouw mogelijk is. Aan plannen met een ander programma dan woningbouw, werken we wel mee zolang ze binnen de randvoorwaarden passen.

Samen in gesprek

Wilt u meepraten en heeft u zelf ideeën over de manier waarop? Mail ze via havenstad@amsterdam.nl