Verruiming verhuisregeling Van Groot naar Beter

AMSTERDAM - De verhuisregeling van Groot naar Beter geldt nu ook voor Amsterdammers met een Amsterdamse woning met vier kamers. Amsterdammers krijgen voorrang als ze nu groot wonen, maar liever een kleiner huis willen. Amsterdamse huurders met een woning van vier kamers en ten minste zeventig vierkante meter, komen nu ook in aanmerking voor de verhuisregeling Van Groot naar Beter.

Eerst was de regeling alleen voor huurders die verhuizen uit een woning van vijf of meer kamers. Met de regeling kan men voorrang krijgen op een kleinere woning. De nieuwe woning mag maximaal zestig vierkante meter of een seniorenwoning zijn en het huishouden mag uit maximaal drie personen bestaan. Wie gebruik maakt van de voorrangsregeling, kan ook in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten: variƫrend van 4000 (vier kamers) tot 6200 euro (7 of meer kamers). De corporatie zorgt ervoor dat de netto huur van de nieuwe woning niet hoger is dan de netto huur van de oude woning. Let op: Dit geldt niet voor verhuizing naar een nieuwbouwwoning, dan kan de nieuwe huur afwijken. De deelnemende corporaties zijn: de Alliantie, De Key, Eigen Haard, Rochdale, Stadgenoot, Woonzorg Nederland en Ymere.

Makkelijker

Amsterdam heeft twee bijzondere verhuisregelingen: Van Hoog naar Laag en Van Groot naar Beter. Amsterdammers met een sociale huurwoning kunnen zo makkelijker verhuizen. Vooral ouderen kunnen hiervan profiteren. Beide verhuisregelingen worden dit jaar onder de loep genomen om te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn. Eind 2019 wordt daar meer duidelijk over. Meer informatie: www.amsterdam.nl.