Kadoelen MO17-1 en Buitenveldert MO17-1 vechten om de beker tijdens een sensationele wedstrijd. (Foto: Rene Spaan)

Kadoelen MO17-1 winst op Buitenveldert

NOORD - Deze week stond de bekerkraker tussen Kadoelen en Buitenveldert op het programma. De KNVB had de ongeslagen koplopers in de landelijke divisie Noord aan elkaar gekoppeld.

De eerste 20 minuten staan in het teken van het aftasten. Daarna volgen de doelpunten snel. Eerst is het de rechtsbuiten van Buitenveldert die een fout in de opbouw genadeloos afstraf: 0-1. Het antwoord van Kadoelen laat niet lang op zich wachten. Eerst weet de keepster van Buitenveldert nog redding te brengen op een hard schot van Chevarie nadat ze door Floor in stelling is gebracht. Bij de volgende aanval is het wel raak als Precious hard voorgeeft en Jiske van dichtbij hard raak schiet. De daarop volgende periode voor rust is Buitenveldert sterker en wordt Kadoelen op de eigen helft teruggedrongen. Als Buitenveldert wederom een 1-2 voorsprong neemt door de rechtsbuiten is dat op dat moment terecht. De opluchting is dan ook groot als Chevarie vlak voor rust uit een zelf veroorzaakte penalty de 2-2 ruststand binnenschiet.

Kadoelen komt sterk uit de kleedkamers en is met name over de zijkanten gevaarlijk. Een kwartier voor tijd komt Kadoelen voor het eerst op voorsprong als een Chevarie na een vrije trap van Floor uit de rug van haar directe tegenstanders komt lopen en de 3-2 binnenschiet. NIet veel later krijgt ook Buitenveldert een vrije trap te nemen na een dubieuse handbal. Deze wordt vanaf 30 meter fantastisch binnengeschoten. Vijf minuten voor tijd is het Chevarie die een vrije trap namens Kadoelen mag nemen en de bal over de muur in de kruising krult: 4-3. Na enkele minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Abbink af en klinkt er een vreugde-explosie op Sportpark Kadoelen want de meiden van Kadoelen bekeren een ronde verder.