Aanstormend Portugees saxofoonkwartet naar Noord

NOORD - Op 26 oktober geeft een aanstormend Portugees Saxofoonkwartet, die de ene na de andere prijs in de wacht sleept, een optreden in Amsterdam Noord. In het tussen het groen gelegen Concertgemaal, het meest avontuurlijke muziekpodium voor klassieke muziek, geeft dit saxofoonkwartet een bijzonder optreden in intieme setting.

Dit jong en aanstormend Portugees saxofoonkwartet neemt u mee op een reis rond de wereld én door de tijd. Via Debussy, Mendelssohn en Dvorák komen ze uit bij de hedendaagse componisten Nuno Lobo (Portugal), Ramin Amin Tafreshi (Iran) en Guillermo Lago (Nederland).

De getalenteerde leden van het Maat Saxofoonkwartet Daniel Ferreira (sopraan saxofoon), Catarina Gomes (alt saxofoon), Pedro Silva (tenor saxofoon) en Mafalda Oliveira (bariton saxofoon) werken vaak samen met jonge componisten om de ontwikkeling van nieuw repertoire te bevorderen. Zo speelden ze vorig seizoen tijdens de Open Concertbak een prachtig nieuw werk van Adam Lukawsksi.

Hun bundeling van muzikaliteit, vernieuwing en enthousiasme is door meer mensen opgemerkt, want sinds hun eerste concert in 2018 slepen ze diverse prijzen in de wacht, waaronder de eerste prijs bij Prémio Jovens Músicos, de meest prestigieuze competitie voor klassieke muziek in Portugal. Ook eindigden ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018.

Kortom: het neusje van de Portugese zalm door een stel zeer muzikale jonge honden.

Informatie

Datum: zaterdag 26 oktober

Aanvang: 20.30 uur

Meer informatie: https://concertgemaal.nl/concerten/25-concertdata-2019/257-za-26-10-19-maat-saxophone-quartet

Tickets: https://concertgemaal.stager.nl/web/tickets