De teams strijden sportief om de cup.
De teams strijden sportief om de cup. (Foto: Winette Pengel)

Teams klaar voor de Noorderpark Spelen

AMSTERDAM - Ongeveer tien teams strijden 22 juni om 14.00 uur om de Noorderpark Cup! Teamspirit, burenliefde, rivaliteit tussen de wijken; de Noorderpark Spelen vormen een sportieve ontmoeting voor alle Noorderlingen.

Op dit jaarlijks terugkerende evenement nemen diverse teams het tegen elkaar op, zoals de Kwiekers, de ZonzIJtjes, de Scheepvaarders, de Verbroederij, Team ED, de gemeente en Noorderpark in Beweging. De spellen zijn uitdagend om te spelen en aantrekkelijk om naar te kijken. Kracht, inzicht of stressbestendigheid; alle skills worden aangesproken tijdens blind volleybal, one-minute-games, koorddansen, breinbrekers, acrobatiek of een hindernisbaan lopen. Zo maakt iedereen kans om te winnen. Verder kan men punten verdienen met de mooiste vlag en een strijdlied waarmee het team zich neerzet als onoverwinnelijk. Iedereen is welkom in het Noorderpark, het evenemententerrein achter de Roze Tanker, om te komen kijken en de teams aan te moedigen!

De vlaggenparade met alle teams vindt om 13.00 uur plaats.

Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk reikt om 18.00 uur de Noorderpark Cup uit.

Stichting Noorderpark creëert met de Noorderpark Spelen een sportieve ontmoeting voor mensen die elkaar in het dagelijks leven mislopen. Uit de afgelopen edities zijn nieuwe contacten en ideeën ontstaan, zoals gezamenlijke picknicks en een vast beweegteam in het park.

In het Noorderpark kan iedereen zelf activiteiten organiseren, leren én ontmoeten. Alle activiteiten staan gebundeld op www.noorderpark.nl.

In het Noorderpark worden regelmatig activiteiten georganiseerd.