Stap 20 juni ook op de fiets tijdens Tour d'Amour, strijd ook tegen aids
Stap 20 juni ook op de fiets tijdens Tour d'Amour, strijd ook tegen aids (Foto: aangeleverd)

Angela Groothuizen fietst 20 juni de Tour d'Amour voor de strijd tegen aids

Angela Groothuizen fietst voor strijd tegen aids

AMSTERDAM - Het Aidsfonds houdt donderdag 20 juni om 18.00 uur opnieuw de Tour d'Amour, vanuit het motto Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes fietsen deelnemers in het Amsterdamse Vondelpark zoveel mogelijk geld bij elkaar voor de strijd tegen aids.

Hierbij fietsen deelnemers samen met iemand die zij liefhebben een spectaculair parcours vol verrassende pitstops. Dat kan een sportmaatje, leuke buurman, kind of nieuwe vlam zijn. Bij de tocht gaat het er niet om hoe hard iemand fietst, het gezamenlijk doel is een gezonde toekomst voor kinderen met hiv in Oeganda.

Stop aids

Alle liefdes zijn bijzonder en zijn het waard om te beschermen tegen de gevolgen van hiv en aids. Een groot deel van de kinderen met hiv in Oeganda groeit op in een dorp op het platteland. Niemand weet dat ze hiv hebben, totdat het te laat is. Hierdoor verliezen dagelijks vaders en moeders hun kind aan de gevolgen van deze ziekte. Om dit te veranderen traint Aidsfonds lokale gezondheidswerkers die afgelegen dorpen bezoeken. Ze testen daar kinderen en zwangere vrouwen op hiv en zorgen dat zij direct toegang krijgen tot levensreddende medicijnen.

Aidsfonds ambassadeur Angela Groothuizen geeft het startsein en directeur Mark Vermeulen springt bij haar achterop.
Iedereen die ook mee wil doen, kan zich aanmelden in het Vondelpark Openluchttheater, Vondelpark 5a in Amsterdam. Inloop vanaf 17.00 uur, start 18.30 uur.

Angela Groothuizen fietst 20 juni de Tour d'Amour voor de strijd tegen aids.