Lisa Bochkareva en Martin Oei.
Lisa Bochkareva en Martin Oei. (Foto: aangeleverd)

Concerten in Geelvinck Pianola Museum

AMSTERDAM - De jonge pianiste Liza Bochkareva speelt zaterdag 22 juni om 20.15 uur in het Geelvinck Pianola Museum, Westerstraat 106 in Amsterdam. Zij won diverse internationale concoursen en studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium, waar ze Martin Oei leerde kennen.

Oei vormde zes jaar lang een vast duo met Daniel Wayenberg. Zij specialiseerden zich in pianoconcerten op twee vleugels en hun tournee met concerten van Rachmaninoff en Chopin trok volle zalen. Die traditie zetten Oei en Bochkareva voort met het Pianoconcert van Grieg en het tweede pianoconcert van Rachmaninov. Na het spelen van de Dumka van Tchaikovsky neemt Bochkarova de solopartij van het pianoconcert van Grieg voor haar rekening. Na de pauze speelt Martin Oei twee preludes en het tweede pianoconcert van Rachmaninoff, waarbij Bockareva de orkestpartij vertolkt.

Toegang 15 euro, Stadspas en studenten betalen 12,50 euro.

Het vermaarde jazz Trio Berend van den Berg treedt zondag 23 juni om 17.00 uur op, samen met Erik Robaard op bas en Joost Kesselaar op drums en gastsolist Eduardo Blanco op trompet. Zoals in het verleden vaker vertoond, spelen zij samen met Harrie van de Voort, die op de pianola pianorollen met liedjes uit het American Songbook Repertoire speelt. George Gershwin, Cole Porter, Duke Ellington zijn daarom 'in levende lijve' aanwezig. Hierbij haakt het trio samen met Eduardo in, borduurt voort, speelt samen en reageert op de pianola. Berend van den Berg is al vele jaren als pianist, componist en docent een vaste waarde in de Nederlandse jazzscene. De stijlvolle klank van zijn trio is stevig geworteld in de jazztraditie, waarbij een staaltje vakmanschap en bezonkenheid wordt tentoongespreid dat alleen in een loopbaan van vele jaren kan ontstaan.

Toegang 15 euro, Stadspas en studenten betalen 12,50 euro. Reserveren aanbevolen via info@pianola.nl, tel. 020-6279624 of www.geelvinck.nl/muziek/concertagenda.

Meer informatie, kijk op www.pianola.nl.

Berend van den Berg Trio.
Eduardo Blanco.
Harrie van der Voort.