Wat zou u willen doen met een buurtbudget?
Wat zou u willen doen met een buurtbudget? (Foto: aangeleverd)

Inwoners krijgen Buurtbudget

NOORD - De Kleine Wereld en Buikslotermeer Noord krijgen een buurtbudget van € 250.000 ter verbetering van de buurt. Bewoners en kinderen hebben zelf de thema's bepaald waar het geld in hun buurt aan wordt besteed. Bent u of kent u iemand die goede plannen kan maken én uitvoeren? Dien dan uw plan in.

Van 30 september tot en met 9 november kunt u een plan indienen. Iedere bewoner uit de buurt kan dit doen. Het plan moet wel onder een thema vallen dat budget heeft gekregen, zoals jeugden sportactiviteiten, eenzaamheid, armoede, groen en ongediertebestrijding. Bewoners bepalen door te stemmen welke plannen uitgevoerd gaan worden.

Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk: "Wat ik heb gezien tijdens de bijeenkomsten is dat buurtbewoners echt met andere onderwerpen en ideeën komen, aan elkaar denken en voor elkaar opkomen. Daar ben ik blij door verrast. Het geeft ook aan dat buurtbudgetten een mooie manier zijn om kracht aan bewoners in de wijk te geven."

Zes projecten

Buurtbewoners en leerlingen van basisschool De Pyramide in de Kleine Wereld hebben inmiddels € 250.000 euro verdeeld over zes thema's:

€54.000 voor activiteiten voor jeugd, €33.000 voor sportactiviteiten, €39.000 voor ratten- en muizenpreventie, €52.000 om armoede tegen te gaan, €37.000 om eenzaamheid tegen te gaan, €35.000 voor groenonderhoud op straten en pleinen.

Plan indienen

Nu duidelijk is hoeveel geld elk thema krijgt, mag iedereen voor deze budgetten concrete plannen indienen. U kunt uw plan indienen via https://www.amsterdam.nl/noordgebiedspaginas/buurtbudget-kleine-wereld/. Plannen kunnen worden ingediend t/m zaterdag 9 november.