Voet- en fietspad Buikslotermeerplein langer afgesloten

NOORD - Het voet- en fietspad tussen de bioscoop en het Stadsloket blijft drie weken langer afgesloten. Dat komt doordat de werkzaamheden op het Buikslotermeerplein voor de aanleg van nutsvoorzieningen en bestrating voor nieuwe bioscoop zijn uitgelopen. Naar verwachting kunnen het voet- en fietspad op vrijdag 25 oktober 2019 weer opengesteld worden.

De reden van de uitloop is dat de gasleiding die moet worden omgelegd op de rand van het fietspad ligt. Om dit veilig uit te kunnen voeren, moet er een hekwerk worden geplaatst om het werkterrein te vergroten. Vervolgens wordt er een bredere strook grond gegraven.

Aangepaste planning

De werkzaamheden zouden op 4 oktober 2019 worden afgerond. Volgens de aangepaste planning kunnen de werkzaamheden op vrijdag 25 oktober 2019 afgerond worden en de afsluiting worden opgeheven. Deze planning is afhankelijk van onvoorziene omstandigheden.

Omleidingsroute

De omleidingsroute blijft ongewijzigd. Voetgangers kunnen het station bereiken via de nieuwe tijdelijke voetgangersbrug en fietsers volgen de omleidingsroute via Bakkerswaal - De Wieden - Buikslotermeerplein. De omleiding voor fietsverkeer wordt met borden aangegeven. De brug is niet toegankelijk voor fietsers.